a:hover{ font-style: italic; }

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Uusia palveluja, uusia menetelmiä, uusia tuttavuuksia

Hei!

Massage & Wellness on muuttanut toimintastradegiaa. Vaihtoehtoja hieronnalle on nyt tarjolla enemmän, sekä kiinnostavia uutuuksia on rantautunut valikoimaan! Käy pikimmiten tutustumassa esittelysivuilta uusiin käytänteihin, tervetuloa testaamaan!

TUTUSTU ↠TÄHÄN↞ HUOLELLA

*uutuudet löytyvät logon alapuolelta, ''palvelut'' ja ''toimintaperiaate''- linkkien takaa*


sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Katsaus tulevaan viikkoon

Hei vain!

Ensiviikolla olisi tarkoitus ajelehtia hieromaan Rovaniemelle hevosia.

Mikäli on hierontaa kaipaavia hevosia, soita ja varaa aika! Palvelun hinta on 50€/hevonen.




tiistai 1. elokuuta 2017

Viikon kysyms / Milloin hevonen kaipaa hierontaa?


VIIKON KYSYMYS on uusi aihekirjoitelmasarja, jossa käydään viikottain läpi hevoshierontaan liittyviä kysymyksiä. 'Viikon kysymys' on laaja-alainen, kattava ja havainnollistava asiateksti, jossa ikäänkuin tutustutaan hevoshierontaan ja siihen vaikuttaviin seikkoihin. 

Milloin hevonen kaipaa hierontaa?
Kysymyksen voisi jopa kääntää päälaelleen; milloin hevonen ei kaipaisi hierontaa. Hevoshieronta on mainettaan kasvattava hoitotoimenpide, joka kytketään nykyään jopa normaaleihin rutiineihin, vaikkapa osana kuukausittaista treenisuunnitelmaa. Hieronta on yhä useammalle valmentajalle hyvinkin tuttu juttu, sillä hoidon avulla saadaan lisää informaatiota hevosesta, joka taas vaikuttaa treenin imeytymiseen ja käytännöllisyyteen, josta puhuvat puolestaan tulokset. 

Ravihevonen kaipaa hierontaa siinä, missä huippu-urheilijatkin. Kova rasitus, etenkin maitohapoille vetäminen, lisää hieronnan tarvetta radikaalisti. Stereotyyppinen ajattelu kuitenkin ohjaa ravikansaa: ''Sillä se lähtee, millä on tullutkin''. Ei. Tällä menetelmällä ei aikaakaan, kun hevonen on siinä kuuluisassa ''rikkipoikkipaketissa''. 

Voimme katsoa asiaa myös eri näkökulmasta. Esimerkkinä pullaheppa. Ei juurikaan liiku, syö niin paljon kuin napa vetää, on mukava ja ihana pihankoriste. Tällainenkin hevonen voi tarvita hierontaa, vaikkapa nestekierron elvyttämistä, taikka mobilisointia huonojen nivelten takia, tai sitten kieron rangan ojentamista. Hieronnalla on vaikeaa saada hevosta rikki, mutta sen avulla on hyvin helppo tuottaa sille mielihyvää ja letkeää oloa, ihan vaan huvinkin vuoksi. 



On tavanomaista, että ajatellaan hevoshieronnan olevan apu pelkkään lihaskireyteen. Faktahan on kuitenkin se, että hieronnalla pyritään maksimoimaan hevosen kapasiteettia, niin fyysisesti, kuin henkisestikin. Hierojan omalla toiminnalla on pyrkimys saada hevonen rentoutumaan ja keskittymään. Johtopäätöksiä tehdessä voidaan huomioida, että hieronta toimii oivana apuna myöskin stressaaviin/käytöshäiriöisiin hevosiin. 

Se, mikä lienee yllättävintä, on ennaltaehkäisyn vaikutus. Hierontaa suositellaan ennenkaikkea ennaltaehkäisemään mahdollisia vauroita, rakenteellisia muutoksia, kipuja ja erilaisia tunnetiloja. Hyvin hoidetut, terveet kudokset kestävät rasitusta huomattavasti enemmän, kun hoitamattomat. Verenkierron vilkkaudella on merkitystä lihasten palautumiseen, sekä aineenvaihduntaan - hieronta lisää kaikkien niiden vaikutusta.

Hevoshieronta on ihan oma maailmansa. Sillä on oma lokeronsa muiden toimenpiteiden joukossa, vaikkakin se on yksi osa suurta kokonaisuutta. En henkilökohtaisesti usko, etteikö kaikista hevosista löytyisi jotakin ongelmakohtaa, johon hieronta voisi olla tarvittava apu. Täytyy kuitenkin muistaa, että on olemassa tilanteita, joissa hierontaa ei saa toteuttaa hevoselle (esim. kuume).

Tutustumalla hevoshierontaan, huomaa sen olevan erittäin tärkeä ja tehokas hoito kaikenkarvaisille heppaystäville. Ei siis kannata jättää tilaisuutta käyttämättä, vaan alkaa pian varaamaan hieronta-aikaa hevosellesi!

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Mietteitä kylmähoidosta

Facebook-sivujen maininnan mukaisesti, luvassa on asiaa huippukylmähoidosta.

Muutama päivä sitten, Tero Törmänen ( Teron yrityksen sivuille tästä) kävi esittelemässä kylmähoitolaitetta meillä kotona. Päästiin testaamaan sitä myös käytännössä kahdelle eri hevoselle, tulokset kyllä puhuivat hyvin puolestaan, vaikka hoidon tekemiseen meni yhteen kohtaan vain kymmenisen sekuntia. Nopeasta, vaivattomasta ja tuloksellisesta hoidosta siis kyse.

Itse en juurikaan ollut perehtynyt kyseiseen hoitomuotoon sen kummemmin, enkä ollut nähnyt toimintaperiaatetta omin silmin aiemmin. Yllättävintä oli se, että teho näkyi heti.


Kuvassa laite, joka Terolla oli mukana meillä, on isompi malli, jonka hankintahinta on suurempi, kuin pienemmän yksilön. Kaasupullossa kiinni oleva letku sijoittui pistooliin, jolla hoito itsessään tehdään. Laitteessa oli myös mittari, joka näytti lämpötilan, joka muuttui hoidettavan alueen etäisyyttä säädettäessä.




Tässä kuvassa hoito on käynnissä. Tärkeää oli, ettei kaasu pääse liian lähelle hoidettavaa aluetta, ettei sillä saa aikaiseksi vahinkoa. Tietty etäisyys oli kuitenkin helppo saavuttaa ja pitää yllä. Muitakin seikkoja tuli huomioida, kuten osoitussuunta, kohde-eläimen mahdollinen liikehdintä ja hoidettavan alueen kuivuus ja koko. Säyseän hevosen kanssa kaikki kävi näppärästi, kunhan ensin totutti sen ääneen ja kaasuun, jota laite käynnissä ollessaan päästää.

Laitteen hankintaa olemme miettineet hierontapalveluiden lisäksi. Nyt kun on itse päässyt näkemään laitteen käyttöä ja vieläpä kokeilemaankin sitä omin käsin, usko siihen on vahva. Se ei nimittäin ole sama asia, kuin mikään muu kylmäysmuoto, eikä vastaavaa hoitoa oikein millään muulla maallikon keinolla saa. Hyötysuhde on mittava, sillä kohteena eivät ole pelkästään hevoset, vaan myös ihmiset ja koirat. Tulkinnanvaraiseksi jättää kuitenkin ajatus siitä, onko Lapin alueen hevosenomistajilla kysyntää tälle hoitomuodolle, vai olisiko laitteen käyttö satunnaista. Toki omille nelijalkaisille (ja kaksijalkaisille) käyttöä löytyisi paljoltikin. Uskon kuitenkin siihen, että huippukylmähoidon kysyntä on kasvava, sillä jo eteläisemmässä Suomessa sitä käytetään laajasti ja tieto menetelmästä on nousujohteinen. Uusi ja erilainen hoito luo keskustelua, kysymysmerkkejä ja jakaa runsaasti mielipiteitä, mutta on samalla kiinnostusta herättävä ja tuloksellisten puitteiden omaavasta maineestaan hyvinkin suosittu menetelmä korjata ja ennaltaehkäistä ongelmia, jotka rasituksen johdosta ovat hyvin yleisiä.  Monet ravivalmentajat ovatkin antaneet positiivista palautetta omakohtaisen käytön perusteella.

Harkinta ja mietintä jatkuu kotioloissa, niistä sitten lisää, kun on päästy lopputuloksiin!


perjantai 8. heinäkuuta 2016

Sivun avaus

Hei!

Olen avannut blogipohjaisen sivuston, jonka päätähtäin koostuu opiskeluun painottuvista harjoituksista.

Sivustolla pääsee seuraamaan varttuneisuutta hevoshierontaa kohtaan ja kurkistamaan ruutiininomaisiin toimenpiteisiin opiskelun ja tallitöiden parissa.

Esittelysivuilta löytyy lisätietoa toiminnasta, käy tutustumassa!